Hovädzia sekaná so zemiakovou kašou

Hovädzia sekaná so zemiakovou kašou
Hovädzia sekaná so zemiakovou kašou
Oznámkujte tento článok 🙂

 

Čas prípravy: 90 minút

Počet porcií: 2

Kalorická hodnota: 540 kcal

INGREDIENCIE


 Hovädzia sekaná:

  • (200 g) mletého hovädzieho mäsa
  • 1 vajce
  • 1/2 ks cibule
  • 1/2 ks zelenej papriky
  • 2 ks mrkvy veľkej (150 g)
  • 1 strúčik cesnaku
  • 2 PL (30 g) kečupu - odporúčam tento
  • 1 PL olivového oleja - odporúčam tento
  • soľ - odporúčam túto a korenie podľa chuti

Zemiaková kaša:

  • (300 g) zemiakov
  • 4 PL (60 g) kyslej smotany
  • soľ - odporúčam túto a korenie podľa chuti

POSTUP


  1. Varte zemiaky, kým nie sú hotové.
  2. Predhrejte si rúru na 200 °C a pomastite panvicu 1 polievkovou lyžicou olivového oleja.
  3. Nakrájajte najemno cibuľu a papriku, rozrežte mrkvu a potlačte cesnak.
  4. Smažte cibuľu a papriku na olivovom oleji na strednej teplote, kým cibuľa nie je priesvitná.
  5. Pridajte cesnak a smažte ďalšie 2 minúty.
  6. Pridajte ingrediencie pre sekanú (okrem kečupu) a dobre to v miske zmiešajte.
  7. Vložte zmes na plech a potlačte ju rukami.
  8. Pečte 35-40 minút.
  9. Keď sú už zemiaky hotové, očistite ich, pridajte kyslú smotanu, soľ a korenie a urobte z nich kašu.
  10. Vyberte sekanú z rúry, potrite kečupom a pečte ešte ďalších 5 minút.

Výživové zloženie pre 1 porciu:

540 kalórií, 26.8 g bielkovín, 46.5 g sacharidov a 27.9 g tukov.

 

 

 

Tomáš je autor projektu Nutrition Experts, ktorého poslaním je učiť ľudí, ako získať vysnívanú postavu, zvýšiť svoju kondíciu, získať viac energie, odstrániť únavu a to vďaka správnym informáciám o výžive postavených na vedeckých základoch. Je absolventom Univerzity Komenského FTVŠ v Bratislave a Karlovej univerzity FTVS v Prahe. Tomáš sa odborne zaoberá výživou, telesnou zdatnosťou, nadváhou a obezitou u detí i dospelých, prednáša a publikuje v odborných časopisoch na Slovensku i v zahraničí.