Čas prípravy: 45 minút

Počet porcií: 1

Kalorická hodnota: 675 kcal

INGREDIENCIE


  • 1/2 pohára (50 g) karfiolu
  • 1/2 pohára (45 g) brokolice
  • 1/2 pohára (75 g) mrkvy
  • (70 g) zemiakov
  • 1/2 cibule
  • vegeta podľa chuti
  • 1 PL olivového oleja - odporúčam tento
  • (150 g) hovädzieho mäsa
  • 1 PL (14 g) masla alebo kokosového oleja - odporúčam tento
  • soľ - odporúčam túto a korenie podľa chuti

POSTUP

  1. Predhrejte rúru na 185 ° C.
  2. Nakrájajte zeleninu a zemiaky na veľké kúsky a položte ich na plech.
  3. Polejte ich olivovým olejom a posypte vegetou.
  4. Pečte 30 minút alebo kým nie sú hotové.
  5. Roztopte maslo na panvici, ochuťte steak soľou a korením a varte na vysokej teplote 2-5 minút na každej strane (alebo podľa preferencií).
  6. Položte steak a zeleninu na tanier a podávajte spolu s kyslou smotanou.

Výživové zloženie pre 1 porciu:

675 kalórií, 51.5 g bielkovín, 33.1 g sacharidov a 39.1 g tukov.

Tento recept a ďalších takmer 400 receptov nájdete v Kaki online kuchárke.

Hovädzí steak s pečenou zeleninou
Oznámkujte tento článok 🙂

Páčil sa vám článok? Odporučte ho i svojim priateľom!
Tomáš je autor projektu Nutrition Experts, ktorého poslaním je učiť ľudí, ako získať vysnívanú postavu, zvýšiť svoju kondíciu, získať viac energie, odstrániť únavu a to vďaka správnym informáciám o výžive postavených na vedeckých základoch. Je autorom knihy Chudnutie na mieru, absolventom Univerzity Komenského FTVŠ v Bratislave (Mgr.) a Karlovej univerzity FTVS v Prahe (PhD.). Tomáš sa odborne zaoberá výživou, telesnou zdatnosťou, nadváhou a obezitou dospelých, prednáša a publikuje v odborných časopisoch na Slovensku i v zahraničí. So svojimi klientmi pracuje individuálnou formou prostredníctvom bežne dostupných potravín. Osobnými i online konzultáciami, jedálničkom na mieru i komplexnou osobnou starostlivosťou. Jeho klienti schudli jedlom už viac ako 1 000 kilogramov. Organizácia BPH - British Publishing House Ltd. ho v roku 2022 zaradila do encyklopédie významných osobností Slovenskej a Českej republiky.