Čas prípravy: 30 minút

Počet porcií: 1

Kalorická hodnota: 565 kcal

INGREDIENCIE


  • 1/4 pohára (43 g) quinoi - odporúčam túto
  • 1 ČL vegety
  • 1/2 pohára (85 g) čiernych fazúľ v konzerve
  • 1 pohár (150 g) kukurice
  • 1/4 červenej cibuľe
  • 1/2 avokáda (65 g)
  • 1 hrsť koriandru
  • 1 plátok citrónu

POSTUP


  1. Dajte variť vodu a pridajte do nej vegetu. Ďalej pridajte quinou a varte podľa inštrukcií na obale.
  2. Nakrájajte najemno cibuľu, koriander a avokádo.
  3. Zmiešajte spolu v miske quinou, fazuľu a kukuricu.
  4. Keď je quinoa uvarená, pomiešajte spoločne všetky ingrediencie a vytlačte na šalát šťavu z citrónu.

Poznámka:

1/4 pohára (43 g) nevarenej quinoi zodpovedá 3/4 pohára (140 g) uvarenej quinoi.

Výživové zloženie pre 1 porciu:

565 kalórií, 19.9 g bielkovín, 90.5 g sacharidov a 16.9 g tukov.

 

Tento recept a ďalších takmer 400 receptov nájdete v Kaki online kuchárke.

Quinoa šalát s čiernou fazuľou
Oznámkujte tento článok 🙂

Páčil sa vám článok? Odporučte ho i svojim priateľom!
Tomáš je autor projektu Nutrition Experts, ktorého poslaním je učiť ľudí, ako získať vysnívanú postavu, zvýšiť svoju kondíciu, získať viac energie, odstrániť únavu a to vďaka správnym informáciám o výžive postavených na vedeckých základoch. Je autorom knihy Chudnutie na mieru, absolventom Univerzity Komenského FTVŠ v Bratislave (Mgr.) a Karlovej univerzity FTVS v Prahe (PhD.). Tomáš sa odborne zaoberá výživou, telesnou zdatnosťou, nadváhou a obezitou dospelých, prednáša a publikuje v odborných časopisoch na Slovensku i v zahraničí. So svojimi klientmi pracuje individuálnou formou prostredníctvom bežne dostupných potravín. Osobnými i online konzultáciami, jedálničkom na mieru i komplexnou osobnou starostlivosťou. Jeho klienti schudli jedlom už viac ako 1 000 kilogramov. Organizácia BPH - British Publishing House Ltd. ho v roku 2022 zaradila do encyklopédie významných osobností Slovenskej a Českej republiky.