Čas prípravy: 45 minút
Počet porcií: 2
Kalorická hodnota: 450 kcal
INGREDIENCIE
- (300 g) lososa
- 2 plátky citrónu
- 1/2 PL olivového oleja - odporúčam tento
- soľ - odporúčam túto a korenie podľa chuti
- 1/3 šálky quinoi - odporúčam túto
- 1 šálka vody
- 1 ČL vegety
- 1/2 uhorky
- 10 ks cherry paradajok
- 1 hrsť pažítky
- 1 hrsť petržlenovej vňate
POSTUP
- Predhrejte si rúru na 180 °C.
- Dajte variť vodu a pridajte vegetu. Pridajte quinou a varte podľa inštrukcií na balení.
- Vložte lososa do pomastenej zapekacej misky a dochuťte citrónovou šťavou, soľou a korením.
- Vložte misku do rúry a pečte lososa približne 8 minút alebo kým nie je hotový.
- Prerežte paradajky a nakrájajte uhorky, pažítku a petržlenovú vnať na malé kusky. Všetko spolu zmiešajte.
- Do šalátu pridajte quinou a lososa.
Poznámka: 1/3 šálky quinoi v surovom stave zodpovedá 1 šálke varenej quinoi. Dávajte pozor na to, aby ste rybu neprepiekli. Mäso by malo byť ružové a jeho vrstvy by mali byť viditeľné. V prípade, že je mäso gumové a chutí ako žuvačka, tak je prepečené.
Výživové zloženie pre 1 porciu:
450 kalórií, 43.5 g bielkovín, 25.8 g sacharidov a 18.1 g tukov.
Tento recept a ďalších takmer 400 receptov nájdete v Kaki online kuchárke.