Čas prípravy: 45 minút

Počet porcií: 2

Kalorická hodnota: 450 kcal

INGREDIENCIE


  • (300 g) lososa
  • 2 plátky citrónu
  • 1/2 PL olivového oleja - odporúčam tento
  • soľ - odporúčam túto a korenie podľa chuti
  • 1/3 šálky quinoi - odporúčam túto
  • 1 šálka vody
  • 1 ČL vegety
  • 1/2 uhorky
  • 10 ks cherry paradajok
  • 1 hrsť pažítky
  • 1 hrsť petržlenovej vňate

POSTUP


  1. Predhrejte si rúru na 180 °C.
  2. Dajte variť vodu a pridajte vegetu. Pridajte quinou a varte podľa inštrukcií na balení.
  3. Vložte lososa do pomastenej zapekacej misky a dochuťte citrónovou šťavou, soľou a korením.
  4. Vložte misku do rúry a pečte lososa približne 8 minút alebo kým nie je hotový.
  5. Prerežte paradajky a nakrájajte uhorky, pažítku a petržlenovú vnať na malé kusky. Všetko spolu zmiešajte.
  6. Do šalátu pridajte quinou a lososa.

Poznámka: 1/3 šálky quinoi v surovom stave zodpovedá 1 šálke varenej quinoi. Dávajte pozor na to, aby ste rybu neprepiekli. Mäso by malo byť ružové a jeho vrstvy by mali byť viditeľné. V prípade, že je mäso gumové a chutí ako žuvačka, tak je prepečené.

Výživové zloženie pre 1 porciu:

450 kalórií, 43.5 g bielkovín, 25.8 g sacharidov a 18.1 g tukov.

Tento recept a ďalších takmer 400 receptov nájdete v Kaki online kuchárke.

Quinoa šalát s lososom a paradajkami
Oznámkujte tento článok 🙂

Páčil sa vám článok? Odporučte ho i svojim priateľom!
Tomáš je autor projektu Nutrition Experts, ktorého poslaním je učiť ľudí, ako získať vysnívanú postavu, zvýšiť svoju kondíciu, získať viac energie, odstrániť únavu a to vďaka správnym informáciám o výžive postavených na vedeckých základoch. Je autorom knihy Chudnutie na mieru, absolventom Univerzity Komenského FTVŠ v Bratislave (Mgr.) a Karlovej univerzity FTVS v Prahe (PhD.). Tomáš sa odborne zaoberá výživou, telesnou zdatnosťou, nadváhou a obezitou dospelých, prednáša a publikuje v odborných časopisoch na Slovensku i v zahraničí. So svojimi klientmi pracuje individuálnou formou prostredníctvom bežne dostupných potravín. Osobnými i online konzultáciami, jedálničkom na mieru i komplexnou osobnou starostlivosťou. Jeho klienti schudli jedlom už viac ako 1 000 kilogramov. Organizácia BPH - British Publishing House Ltd. ho v roku 2022 zaradila do encyklopédie významných osobností Slovenskej a Českej republiky.