Čas prípravy: 60 minút

Počet porcií: 2

Kalorická hodnota: 634 kcal

INGREDIENCIE


  • 2 ks kuracích stehien
  • kuracie korenie podľa chuti
  • 1 pohár (70 g) brokolice
  • 4 mrkvy
  • 1 malá hlava karfiolu (265 g)
  • 2 PL (30 g) masla - odporúčam toto alebo kokosového oleja - odporúčam tento
  • vegeta podľa chuti

POSTUP


  1. Predhrejte si rúru na 185 °C a pripravte na plech pečiaci papier.
  2. Položte na plech kuracie stehná, ochuťte ich kuracím korením a pečte 30-40 minút.
  3. Varte karfiol vo vriacej vode, kým nie je mäkký.
  4. Potlačte karfiol, pridajte maslo, vegetu a tlačte, kým z karfiolu nevznikne pena.
  5. Nakrájajte brokolicu, mrkvu na pásiky a varte 5 minút. Podávajte, ako prílohu.

Výživové zloženie pre 1 porciu:

634 kalórií, 53.4 g bielkovín, 23 g sacharidov a 36.5 g tukov.

Tento recept a ďalších takmer 400 receptov nájdete v Kaki online kuchárke.

Kuracie stehná s karfiolovou penou
Oznámkujte tento článok 🙂

Páčil sa vám článok? Odporučte ho i svojim priateľom!
Tomáš je autor projektu Nutrition Experts, ktorého poslaním je učiť ľudí, ako získať vysnívanú postavu, zvýšiť svoju kondíciu, získať viac energie, odstrániť únavu a to vďaka správnym informáciám o výžive postavených na vedeckých základoch. Je autorom knihy Chudnutie na mieru, absolventom Univerzity Komenského FTVŠ v Bratislave (Mgr.) a Karlovej univerzity FTVS v Prahe (PhD.). Tomáš sa odborne zaoberá výživou, telesnou zdatnosťou, nadváhou a obezitou dospelých, prednáša a publikuje v odborných časopisoch na Slovensku i v zahraničí. So svojimi klientmi pracuje individuálnou formou prostredníctvom bežne dostupných potravín. Osobnými i online konzultáciami, jedálničkom na mieru i komplexnou osobnou starostlivosťou. Jeho klienti schudli jedlom už viac ako 1 000 kilogramov. Organizácia BPH - British Publishing House Ltd. ho v roku 2022 zaradila do encyklopédie významných osobností Slovenskej a Českej republiky.