Čas prípravy: 60 minút
Počet porcií: 2
Kalorická hodnota: 555 kcal
INGREDIENCIE
- (400 g) bielej ryby (napr. treska)
- 1/4 pohára (56 g) kyslej smotany
- 1/4 (26 g) strúhaného syra napr. eidam
- 1 cibuľa
- 1 a 1/2 ČL soli - odporúčam túto
- 1 PL horčice
- (200 g) mrazenej zeleniny
- 2 ČL vegety
- (200 g) zemiakov
POSTUP
- Predhrejte si rúru na 175°C.
- Položte rybu na plech na pečenie.
- Nakrájajte najemno cibuľu, vložte ju do misky a pomiešajte spolu s kyslou smotanou, soľou a horčicou.
- Nalejte zmes rovnomerne na rybu.
- Posypte ju strúhaným syrom a pečte 15-20 minút.
- Nalejte 1 liter vody do hrnca, pridajte vegetu, rozmiešajte a nechajte zovrieť.
- Nasypte mrazenú zeleninu do vriacej vody a odstráňte hrniec zo sporáku. Nechajte zeleninu vo vode postáť 5 minút.
- Varte zemiaky vo vode po dobu 15 minút alebo kým nebudú hotové. Potom podávajte s rybou a zeleninou.
Poznámka:
Dávajte pozor na to, aby ste rybu neprepiekli. Mäso by malo byť celkom biele a jeho vrstvy by mali byť viditeľné. V prípade, že je mäso gumové a chutí ako žuvačka, tak je prepečené.
Výživové zloženie pre 1 porciu:
555 kalórií, 48.1 g bielkovín, 38.9 g sacharidov a 21.7 g tukov.
Tento recept a ďalších takmer 400 receptov nájdete v Kaki online kuchárke.