Pečená ryba na smotane

Pečená ryba na smotane
Pečená ryba na smotane
Oznámkujte tento článok 🙂

 

Čas prípravy: 60 minút

Počet porcií: 2

Kalorická hodnota: 555 kcal

INGREDIENCIE


  • (400 g) bielej ryby (napr. treska)
  • 1/4 pohára (56 g) kyslej smotany
  • 1/4 (26 g) strúhaného syra napr. eidam
  • 1 cibuľa
  • 1 a 1/2 ČL soli - odporúčam túto
  • 1 PL horčice
  • (200 g) mrazenej zeleniny
  • 2 ČL vegety
  • (200 g) zemiakov

POSTUP


  1. Predhrejte si rúru na 175°C.
  2. Položte rybu na plech na pečenie.
  3. Nakrájajte najemno cibuľu, vložte ju do misky a pomiešajte spolu s kyslou smotanou, soľou a horčicou.
  4. Nalejte zmes rovnomerne na rybu.
  5. Posypte ju strúhaným syrom a pečte 15-20 minút.
  6. Nalejte 1 liter vody do hrnca, pridajte vegetu, rozmiešajte a nechajte zovrieť.
  7. Nasypte mrazenú zeleninu do vriacej vody a odstráňte hrniec zo sporáku. Nechajte zeleninu vo vode postáť 5 minút.
  8. Varte zemiaky vo vode po dobu 15 minút alebo kým nebudú hotové. Potom podávajte s rybou a zeleninou.

Poznámka:

Dávajte pozor na to, aby ste rybu neprepiekli. Mäso by malo byť celkom biele a jeho vrstvy by mali byť viditeľné. V prípade, že je mäso gumové a chutí ako žuvačka, tak je prepečené.

Výživové zloženie pre 1 porciu:

555 kalórií, 48.1 g bielkovín, 38.9 g sacharidov a 21.7 g tukov.

 

 

Tomáš je autor projektu Nutrition Experts, ktorého poslaním je učiť ľudí, ako získať vysnívanú postavu, zvýšiť svoju kondíciu, získať viac energie, odstrániť únavu a to vďaka správnym informáciám o výžive postavených na vedeckých základoch. Je absolventom Univerzity Komenského FTVŠ v Bratislave a Karlovej univerzity FTVS v Prahe. Tomáš sa odborne zaoberá výživou, telesnou zdatnosťou, nadváhou a obezitou u detí i dospelých, prednáša a publikuje v odborných časopisoch na Slovensku i v zahraničí.