Čas prípravy: 40 minút

Počet porcií: 1

Kalorická hodnota: 310 kcal

INGREDIENCIE


  • 2 vajcia
  • 3 PL (20 g) strúhaného syru eidam
  • 1 PL (15 g) feta syru
  • 1 paradajka
  • 1 šálka špenátu
  • soľ - odporúčam túto a korenie podľa chuti
  • 1 ČL olivového oleja - odporúčam tento

POSTUP


  1. Predhrejte rúru na 175 °C.
  2. Nakrájajte špenát na pásiky a paradajky na plátky.
  3. Pomiešajte vajcia, pridajte do nich soľ a korenie. Pridajte špenát, paradajky, feta syr, strúhaný syr a pomiešajte.
  4. Pomastite malý plech s olivovým olejom a nalejte zmes do misky.
  5. Pečte po dobu 25 minút alebo do zlatista a kým cesto nie je nafúknuté.

Výživové zloženie pre 1 porciu:

310 kalórií, 20.4 g bielkovín, 8.8 g sacharidov a 21.6 g tukov.

Tento recept a ďalších takmer 400 receptov nájdete v Kaki online kuchárke.

 

Špenátová frittata s paradajkou a feta syrom
Oznámkujte tento článok 🙂

Páčil sa vám článok? Odporučte ho i svojim priateľom!
Tomáš je autor projektu Nutrition Experts, ktorého poslaním je učiť ľudí, ako získať vysnívanú postavu, zvýšiť svoju kondíciu, získať viac energie, odstrániť únavu a to vďaka správnym informáciám o výžive postavených na vedeckých základoch. Je autorom knihy Chudnutie na mieru, absolventom Univerzity Komenského FTVŠ v Bratislave (Mgr.) a Karlovej univerzity FTVS v Prahe (PhD.). Tomáš sa odborne zaoberá výživou, telesnou zdatnosťou, nadváhou a obezitou dospelých, prednáša a publikuje v odborných časopisoch na Slovensku i v zahraničí. So svojimi klientmi pracuje individuálnou formou prostredníctvom bežne dostupných potravín. Osobnými i online konzultáciami, jedálničkom na mieru i komplexnou osobnou starostlivosťou. Jeho klienti schudli jedlom už viac ako 1 000 kilogramov. Organizácia BPH - British Publishing House Ltd. ho v roku 2022 zaradila do encyklopédie významných osobností Slovenskej a Českej republiky.