Mäsové guličky so zemiakovou kašou

Mäsové guličky so zemiakovou kašou
Mäsové guličky so zemiakovou kašou
Oznámkujte tento článok 🙂

 

Čas prípravy: 60 minút

Počet porcií: 2

Kalorická hodnota: 463 kcal

INGREDIENCIE


  • (300 g) mletého hovädzieho mäsa
  • 1/2 cibuľe
  • 3 PL (45 g) kyslej smotany
  • 1/2 PL horčice
  • soľ  - odporúčam túto a korenie podľa chuti
  • 2 poháre (200 g) brokolice
  • (200 g) sladkých zemiakov (alebo klasických zemiakov)

POSTUP


  1. Predhrejte rúru na 185 °C a na plech pripravte papier na pečenie.
  2. Olúpte a nakrájajte sladké zemiaky a varte ich vo vode, kým nie sú uvarené.
  3. V kuchynskom mixéri pomixujte spolu mleté hovädzie mäso, cibuľu, kyslú smotanu, horčicu, soľ a korenie.
  4. Rukami vyformujte zmes hovädzieho mäsa na malé guličky a poukladajte ich na plech na pečenie.
  5. Pečte v rúre po dobu 18 minút alebo dokým nie sú hotové.
  6. Medzitým vo vriacej vode po dobu 2 - 3 minút varte brokolicu.
  7. Urobte so sladkých zemiakov kašou a podávajte ich spolu s mäsovými guľkami a brokolicou.

Výživové zloženie pre 1 porciu:

463 kalórií, 33.8 g bielkovín, 28.3 g sacharidov a 24.1 g tukov.

 

Tomáš je autor projektu Nutrition Experts, ktorého poslaním je učiť ľudí, ako získať vysnívanú postavu, zvýšiť svoju kondíciu, získať viac energie, odstrániť únavu a to vďaka správnym informáciám o výžive postavených na vedeckých základoch. Je absolventom Univerzity Komenského FTVŠ v Bratislave a Karlovej univerzity FTVS v Prahe. Tomáš sa odborne zaoberá výživou, telesnou zdatnosťou, nadváhou a obezitou u detí i dospelých, prednáša a publikuje v odborných časopisoch na Slovensku i v zahraničí.