Kuracie rizoto so zeleninou

Kuracie rizoto so zeleninou
Kuracie rizoto so zeleninou
Oznámkujte tento článok 🙂

 

Čas prípravy: 30 minút

Počet porcií: 2

Kalorická hodnota: 463 kcal

INGREDIENCIE


  • (170 g) kuracích pŕs
  • kuracie korenie podľa chuti
  • 1/2 pohára (50 g) šampiónov
  • 1/4 cibuľe
  • 1/2 póru
  • 1/2 papriky
  • 2 mrkvy
  • 2/3 pohára (50 g) brokolice
  • 1 PL olivového oleja - odporúčam tento
  • 1/2 pohára (90 g) hnedej ryže - odporúčam túto
  • 2 PL sójovej omáčky

POSTUP


  1. Varte ryžu podľa inštrukcií na balení.
  2. Nakrájajte kuracie prsia na malé kúsky. Ochuťte ich a smažte 1 minútu v olivovom oleji na každej strane.
  3. Vyberte mäso z panvice.
  4. Nakrájajte zeleninu na veľké kúsky a varte ju na stredne vysokej teplote po dobu 7-10 minút. Pravidelne miešajte.
  5. Znížte teplotu a pridajte mäso. Varte ďalších 7-10 minút alebo kým nie je mäso hotové.
  6. Odstráňte panvicu zo sporáka. Zmiešajte uvarenú ryžu a sójovú omáčku so zeleninou a mäsom. Dobrú chuť 🙂

Poznámka:

1/2 pohára (90 g) nevarenej ryže zodpovedá 1 a 1/2 (300 g) varenej ryže, 3/4 pohára na jednu porciu.

Výživové zloženie pre 1 porciu:

463 kalórií, 34.2 g bielkovín, 53 g sacharidov a 12.6 g tukov.

 

 

Tomáš je autor projektu Nutrition Experts, ktorého poslaním je učiť ľudí, ako získať vysnívanú postavu, zvýšiť svoju kondíciu, získať viac energie, odstrániť únavu a to vďaka správnym informáciám o výžive postavených na vedeckých základoch. Je absolventom Univerzity Komenského FTVŠ v Bratislave a Karlovej univerzity FTVS v Prahe. Tomáš sa odborne zaoberá výživou, telesnou zdatnosťou, nadváhou a obezitou u detí i dospelých, prednáša a publikuje v odborných časopisoch na Slovensku i v zahraničí.