Čas prípravy: 60 minút

Počet porcií: 2

Kalorická hodnota: 659 kcal

INGREDIENCIE


  • 2 kuracie stehná (300 g)
  • 1/2 pohára (100 g) pesta z paradajok
  • 1/3 pohára (75 g) smotanové syra 
  • 1/4 (45 g) hnedej ryže - odporúčam túto
  • 1 pohár (30 g) šalátu podľa vlastného výberu

POSTUP


  1. Predhrejte rúru na 190°C.
  2. Položte kuracie prsia do misky na pečenie.
  3. Zmiešajte spoločne pesto a smotanový syr, kým nie je zmes jemná a potom vylejte túto zmes na kuracie prsia.
  4. Vložte kuracie prsia do rúry a pečte 35-40 minút alebo kým nie je mäso hotové.
  5. Zatiaľ čo je mäso v rúre, uvarte ryžu podľa inštrukcií na balení.
  6. Nakrájajte šalát a servírujte, ako prílohu.

Poznámka:

1/4 pohára (45 g) ryže v surovom stave zodpovedá 3/4 pohára (175 g) varenej ryže. Iba porcia kuracích pŕs je pre dve osoby. Ryža a šalát sú pre jednu porciu.

Výživové zloženie pre 1 porciu:

659 kalórií, 56.5 g bielkovín, 49.9 g sacharidov a 24.8 g tukov.

Tento recept a ďalších takmer 400 receptov nájdete v Kaki online kuchárke.

 

Kuracie prsia na smotane s pestom a ryžou
Oznámkujte tento článok 🙂

Páčil sa vám článok? Odporučte ho i svojim priateľom!
Tomáš je autor projektu Nutrition Experts, ktorého poslaním je učiť ľudí, ako získať vysnívanú postavu, zvýšiť svoju kondíciu, získať viac energie, odstrániť únavu a to vďaka správnym informáciám o výžive postavených na vedeckých základoch. Je autorom knihy Chudnutie na mieru, absolventom Univerzity Komenského FTVŠ v Bratislave (Mgr.) a Karlovej univerzity FTVS v Prahe (PhD.). Tomáš sa odborne zaoberá výživou, telesnou zdatnosťou, nadváhou a obezitou dospelých, prednáša a publikuje v odborných časopisoch na Slovensku i v zahraničí. So svojimi klientmi pracuje individuálnou formou prostredníctvom bežne dostupných potravín. Osobnými i online konzultáciami, jedálničkom na mieru i komplexnou osobnou starostlivosťou. Jeho klienti schudli jedlom už viac ako 1 000 kilogramov. Organizácia BPH - British Publishing House Ltd. ho v roku 2022 zaradila do encyklopédie významných osobností Slovenskej a Českej republiky.