Hamburger so sladkými zemiakmi

Hamburger so sladkými zemiakmi
Hamburger so sladkými zemiakmi
Oznámkujte tento článok 🙂

 

Čas prípravy: 45 minút

Počet porcií: 1

Kalorická hodnota: 581 kcal

INGREDIENCIE


  • (140 g) mletého hovädzieho mäsa
  • 1 vajce
  • 1/4 cibuľe
  • 1/2 sladkého zemiaku (85 g)
  • 2 ČL olivového oleja - odporúčam tento
  • 1 ČL horčice
  • soľ  - odporúčam túto a korenie podľa chuti
  • 1 PL (15 g) smotanového syra 
  • 1 PL kečupu - odporúčam tento
  • 1/4 papriky
  • 5 plátkov uhorky
  • šalát podľa vlastného výberu

POSTUP


  1. Predhrejte rúru na 190 °C.
  2. Očistite sladké zemiaky a nakrájajte ich horizontálne na 4 plátky, tak aby z nich vznikli kruhy.
  3. Položte tieto plátky sladkých zemiakov na plech.
  4. V malej miske pomiešajte olivový olej, soľ a korenie. Potrite ním plátky sladkých zemiakov.
  5. Pečte po dobu 8 minút. Potom vyberte plech z rúry, otočte plátky a potrite ich olejom.
  6. Vložte plech späť do rúry a pečte ďalších 8 minút.
  7. Zatiaľ čo sa sladké zemiaky pečú, nakrájajte na jemno cibuľu. Pomocou rúk zmiešajte mleté mäso, vajíčka, horčicu, cibuľu a soľ a vytvarujte z nich štyri karbonátky.
  8. Smažte karbonátky v olivovom oleji na vysokej teplote kým nie sú hotové.
  9. Položte karbonátky, smotanový syr, kečup a zeleninu medzi dva plátky sladkých zemiakov a jedzte ako hamburger.

Výživové zloženie pre 1 porciu:

581 kalórií, 36.6 g bielkovín, 24.8 g sacharidov a 37 g tukov.

 

 

Tomáš je autor projektu Nutrition Experts, ktorého poslaním je učiť ľudí, ako získať vysnívanú postavu, zvýšiť svoju kondíciu, získať viac energie, odstrániť únavu a to vďaka správnym informáciám o výžive postavených na vedeckých základoch. Je absolventom Univerzity Komenského FTVŠ v Bratislave a Karlovej univerzity FTVS v Prahe. Tomáš sa odborne zaoberá výživou, telesnou zdatnosťou, nadváhou a obezitou u detí i dospelých, prednáša a publikuje v odborných časopisoch na Slovensku i v zahraničí.