Čas prípravy: 45 minút
Počet porcií: 1
Kalorická hodnota: 581 kcal
INGREDIENCIE
- (140 g) mletého hovädzieho mäsa
- 1 vajce
- 1/4 cibuľe
- 1/2 sladkého zemiaku (85 g)
- 2 ČL olivového oleja - odporúčam tento
- 1 ČL horčice
- soľ - odporúčam túto a korenie podľa chuti
- 1 PL (15 g) smotanového syra
- 1 PL kečupu - odporúčam tento
- 1/4 papriky
- 5 plátkov uhorky
- šalát podľa vlastného výberu
POSTUP
- Predhrejte rúru na 190 °C.
- Očistite sladké zemiaky a nakrájajte ich horizontálne na 4 plátky, tak aby z nich vznikli kruhy.
- Položte tieto plátky sladkých zemiakov na plech.
- V malej miske pomiešajte olivový olej, soľ a korenie. Potrite ním plátky sladkých zemiakov.
- Pečte po dobu 8 minút. Potom vyberte plech z rúry, otočte plátky a potrite ich olejom.
- Vložte plech späť do rúry a pečte ďalších 8 minút.
- Zatiaľ čo sa sladké zemiaky pečú, nakrájajte na jemno cibuľu. Pomocou rúk zmiešajte mleté mäso, vajíčka, horčicu, cibuľu a soľ a vytvarujte z nich štyri karbonátky.
- Smažte karbonátky v olivovom oleji na vysokej teplote kým nie sú hotové.
- Položte karbonátky, smotanový syr, kečup a zeleninu medzi dva plátky sladkých zemiakov a jedzte ako hamburger.
Výživové zloženie pre 1 porciu:
581 kalórií, 36.6 g bielkovín, 24.8 g sacharidov a 37 g tukov.
Tento recept a ďalších takmer 400 receptov nájdete v Kaki online kuchárke.