Čas prípravy: 90 minút

Počet porcií: 2

Kalorická hodnota: 562 kcal

INGREDIENCIE


  • (200 g) hovädzieho mäsa
  • (300 g) zemiakov
  • 2 mrkvy
  • 1 cibuľa
  • 2 PL (30 g) paradajkového pretlaku
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 2 hrste petržlenu
  • 2 ČL tymiánu
  • 3 poháre (700 ml) vody
  • 2 PL vegety
  • 1 PL olivového oleja - odporúčam tento
  • soľ  - odporúčam túto a korenie podľa chuti

POSTUP


  1. Nakrájajte mäso na veľké kúsky a varte na olivovom oleji vo veľkom hrnci.
  2. Nakrájajte cibuľu a petržlen na malé kúsky, pridajte do hrnca a nechajte zmäknúť.
  3. Do hrnca pridajte vodu, vegetu a tymián a varte na miernom ohni 50 minút.
  4. Nakrájajte na malé kúsky zemiaky, mrkvy a cesnak, pridajte do hrnca a varte na miernom ohni 15 minút.
  5. Pridajte soľ  a korenie podľa chuti.

Výživové zloženie pre 1 porciu:

562 kalórií, 31.6 g bielkovín, 47.5 g sacharidov a 25.3 g tukov.

Tento recept a ďalších takmer 400 receptov nájdete v Kaki online kuchárke.

 

Gulášová polievka
Oznámkujte tento článok 🙂

Páčil sa vám článok? Odporučte ho i svojim priateľom!
Tomáš je autor projektu Nutrition Experts, ktorého poslaním je učiť ľudí, ako získať vysnívanú postavu, zvýšiť svoju kondíciu, získať viac energie, odstrániť únavu a to vďaka správnym informáciám o výžive postavených na vedeckých základoch. Je autorom knihy Chudnutie na mieru, absolventom Univerzity Komenského FTVŠ v Bratislave (Mgr.) a Karlovej univerzity FTVS v Prahe (PhD.). Tomáš sa odborne zaoberá výživou, telesnou zdatnosťou, nadváhou a obezitou dospelých, prednáša a publikuje v odborných časopisoch na Slovensku i v zahraničí. So svojimi klientmi pracuje individuálnou formou prostredníctvom bežne dostupných potravín. Osobnými i online konzultáciami, jedálničkom na mieru i komplexnou osobnou starostlivosťou. Jeho klienti schudli jedlom už viac ako 1 000 kilogramov. Organizácia BPH - British Publishing House Ltd. ho v roku 2022 zaradila do encyklopédie významných osobností Slovenskej a Českej republiky.