Kurací César šalát

Kurací César šalát
Kurací César šalát
Oznámkujte tento článok 🙂

 

Čas prípravy: 25 minút

Počet porcií: 2

Kalorická hodnota: 542 kcal

INGREDIENCIE


  • 2 ks kuracích pŕs (360 g)
  • 2 hrste rímskeho šalátu
  • 2 PL (12 g) syru parmezán
  • 2 ČL olivového oleja - odporúčam tento
  • soľ - odporúčam túto a korenie podľa chuti

Šalát dresing:

  • 1/2 pohára (120 g) gréckeho jogurtu
  • 1/4 vytlačeného citrónu
  • 1 ČL horčice
  • štipka mletého cesnaku
  • soľ - odporúčam túto a korenie podľa chuti

POSTUP


  1. Nakrájajte kuracie mäso na veľké kúsky a ochuťte ho soľou a korením.
  2. Varte mäso v olivovom oleji na strednej teplote, kým už nie je mäso z vnútra ružové.
  3. Do malej misky pridajte ingrediencie pre dresing a pomiešajte ich.
  4. Nakrájajte rímsky šalát na veľké kúsky, vložte ich do misky a pridajte k nim parmezán a kuracie mäso.
  5. Šalát mierne polejte dresingom a všetko spolu pomiešajte. Dobrú chuť 🙂

Poznámka:

Keď nebudete mať k dispozícii rímsky šalát, tak použite akýkoľvek iný, v množstve, aké uvádza recept.

Výživové zloženie pre 1 porciu:

542 kalórií, 63 g bielkovín, 10.7 g sacharidov a 26.4 g tukov.

 

 

 

Tomáš je autor projektu Nutrition Experts, ktorého poslaním je učiť ľudí, ako získať vysnívanú postavu, zvýšiť svoju kondíciu, získať viac energie, odstrániť únavu a to vďaka správnym informáciám o výžive postavených na vedeckých základoch. Je absolventom Univerzity Komenského FTVŠ v Bratislave a Karlovej univerzity FTVS v Prahe. Tomáš sa odborne zaoberá výživou, telesnou zdatnosťou, nadváhou a obezitou u detí i dospelých, prednáša a publikuje v odborných časopisoch na Slovensku i v zahraničí.