Bolognese

Bolognese
Bolognese
Oznámkujte tento článok 🙂

 

Čas prípravy: 45 minút

Počet porcií: 2

Kalorická hodnota: 544 kcal

INGREDIENCIE


  • (300 g) mletého hovädzieho mäsa
  • 1 PL (15 g) masla alebo ghí masla - odporúčam toto
  • 1 cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1 pohár (250 ml) paradajkového pretlaku
  • 1/2 pohára (120 ml) vody
  • 1/4 pohára (60 g) smotanového syra
  • 1 PL oregana
  • soľ podľa chuti - odporúčam túto

POSTUP


  1. Nakrájajte cibuľu a potlačte cesnak.
  2. Rozotrite maslo na panvici a pridajte cibuľu, cesnak a mäso.
  3. Smažte na stredne vysokej teplote až kým mäso nie je uvarené.
  4. Znížte teplotu, pridajte oregano a soľ a mäso premiešajte.
  5. Pridajte paradajkový pretlak a vodu. Nechajte 45 minút dusiť.
  6. Pridajte smotanový syr a miešajte.

Poznámka:

Voliteľné: podávajte so šalátom, celozrnnými špagetami.

Výživové zloženie pre 1 porciu:

544 kalórií, 34.7 g bielkovín, 23.2 g sacharidov a 35.5 g tukov.

 

 

Tomáš je autor projektu Nutrition Experts, ktorého poslaním je učiť ľudí, ako získať vysnívanú postavu, zvýšiť svoju kondíciu, získať viac energie, odstrániť únavu a to vďaka správnym informáciám o výžive postavených na vedeckých základoch. Je absolventom Univerzity Komenského FTVŠ v Bratislave a Karlovej univerzity FTVS v Prahe. Tomáš sa odborne zaoberá výživou, telesnou zdatnosťou, nadváhou a obezitou u detí i dospelých, prednáša a publikuje v odborných časopisoch na Slovensku i v zahraničí.