Čas prípravy: 45 minút
Počet porcií: 2
Kalorická hodnota: 462 kcal
INGREDIENCIE
- (200 g) mletého hovädzieho mäsa
- 1 vajce
- 1/4 cibule
- 1/2 PL olivového oleja - odporúčam tento
- 1 ČL horčice
- soľ - odporúčam túto a korenie podľa chuti
- 2 vajíčka
- 12 cherry paradajok
- 2 hrste šalátu podľa vlastného výberu (napr. špenát, rukola atď.)
- 2 PL strúhaného syra
- 2 PL (30 g) feta syra
POSTUP
- Jemne nakrájajte cibuľu.
- Rukami spolu zmiešajte hovädzie mäso, vajce, horčicu, cibuľu a 1/2 čajovej lyžičky soli. Vytvarujte z toho 4 karbanátky.
- Pridajte na panvicu olivový olej, ohrejte ho na vysokú teplotu a smažte karbanátky, až kým nie je mäso ružové.
- Vyberte karbanátky na tanier a na panvici usmažte vajíčka.
- Pre jednu porciu položte 1 vajce na 2 plátky burgru a posypte to strúhaným syrom.
- Zmiešajte spoločne cherry paradajky, šalát a feta syr a servírujte spolu s burgrami.
Výživové zloženie pre 1 porciu:
462 kalórií, 34.1 g bielkovín, 10 g sacharidov a 31.6 g tukov.