Burger s vajíčkom a šalátom

Burger s vajíčkom a šalátom
Burger s vajíčkom a šalátom
Oznámkujte tento článok 🙂

 

Čas prípravy: 45 minút

Počet porcií: 2

Kalorická hodnota: 462 kcal

INGREDIENCIE


  • (200 g) mletého hovädzieho mäsa
  • 1 vajce
  • 1/4 cibule
  • 1/2 PL olivového oleja - odporúčam tento
  • 1 ČL horčice
  • soľ - odporúčam túto a korenie podľa chuti
  • 2 vajíčka
  • 12 cherry paradajok
  • 2 hrste šalátu podľa vlastného výberu (napr. špenát, rukola atď.)
  • 2 PL strúhaného syra
  • 2 PL (30 g) feta syra

POSTUP


  1. Jemne nakrájajte cibuľu.
  2. Rukami spolu zmiešajte hovädzie mäso, vajce, horčicu, cibuľu a 1/2 čajovej lyžičky soli. Vytvarujte z toho 4 karbanátky.
  3. Pridajte na panvicu olivový olej, ohrejte ho na vysokú teplotu a smažte  karbanátky, až kým nie je mäso ružové.
  4. Vyberte karbanátky na tanier a na panvici usmažte vajíčka.
  5. Pre jednu porciu položte 1 vajce na 2 plátky burgru a posypte to strúhaným syrom.
  6. Zmiešajte spoločne cherry paradajky, šalát a feta syr a servírujte spolu s burgrami.

Výživové zloženie pre 1 porciu:

462 kalórií, 34.1 g bielkovín, 10 g sacharidov a 31.6 g tukov.

 

 

 

Tomáš je autor projektu Nutrition Experts, ktorého poslaním je učiť ľudí, ako získať vysnívanú postavu, zvýšiť svoju kondíciu, získať viac energie, odstrániť únavu a to vďaka správnym informáciám o výžive postavených na vedeckých základoch. Je absolventom Univerzity Komenského FTVŠ v Bratislave a Karlovej univerzity FTVS v Prahe. Tomáš sa odborne zaoberá výživou, telesnou zdatnosťou, nadváhou a obezitou u detí i dospelých, prednáša a publikuje v odborných časopisoch na Slovensku i v zahraničí.